Een keuze uit bouwmaterialen

Mijn naam is Faysel en ik ben de trotse eigenaar van deze blog. Van jongs af aan was ik een echte bouwer en ik wist al vroeg dat ik hier later mijn beroep van wilde maker. Ik ben nu zo'n 5 jaar actief als aannemer en kom daarvoor veel op de bouw. Dit is echt mijn passie en ik vind het belangrijk om hier over te schrijven om zo te kunnen informeren over dit vak. Een vak dat meer belicht mag worden. Ik schrijf over mijn ervaringen in het werkveld als over recente projecten waar ik mee bezig ben als aannemer. Voor alles over aannemers en de bouw ben je hier aan het juiste adres.

Een keuze uit bouwmaterialen

Een keuze uit bouwmaterialen

24 juli 2019
 Categorieën:
Bouw & aannemers, Blog


Bouwmateriaal bestaat uit kunstmatig gemaakte stoffen en natuurlijke stoffen. Deze materialen zijn geschikt voor constructies. Ook zijn ze te gebruiken voor versieringen en afwerkingen van gebouwen, tunnels, dammen en voor kunstwerken. Bouwmaterialen worden ook gebruikt voor het bouwen van viaducten en bruggen. Wanneer er flink gebouwd wordt, heb je verschillende materialen nodig. In sommige gevallen hoort daar ook leidingwerk bij. Daar heb je specifiek materiaal voor nodig. Denk daarbij aan het plaatsen van toiletten en radiatoren. Bij het plaatsen van dakafvoeren heb je weer ander materiaal nodig. Je moet bij het bouwen van gebouwen ook rekening houden met elektra. Het plaatsen van meterkasten hoort daarbij en gebruik maken van kabels. Naast grote materialen heb je kleine materialen nodig zoals spijkers, schroeven, moeren, pluggen enz. Laat je informeren door deskundigen, voordat je begint met bouwen.

Bekende bouwmaterialen

Door de eeuwen heen, heeft de mens al heel wat gebouwd. Wat zijn de bekendste bouwmaterialen? Dat zijn materialen zoals;

• hout

• kunststof

• kalksteen

• natuur- en baksteen

• beton

Naast materialen waar je mee kunt bouwen, behoren er nog andere materialen tot de rubriek bouwmaterialen. Daaronder vallen producten die je nodig hebt voor afwerking of decoratie, zoals gips en verf. Bij bouwen heb je verder nog materialen nodig voor bijvoorbeeld isolatie, dakbedekking en ramen. Kijk bij (online) bouwmarkten voor hang- en sluitwerk om deuren en ramen netjes op hun plaats te zetten. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om deuren en ramen te plaatsen. Laat je inspireren door rond te kijken bij verschillende bouwmarkten. Vraag vooraf offertes aan om prijzen met elkaar te vergelijken.

Het Nederlandse Bouwbesluit over bouwmaterialen

In Nederland wordt door het Nederlandse Bouwbesluit eisen gesteld aan gebouwen. Die eisen hebben betrekking op gezondheid en veiligheid. Daarnaast wordt er ook gelet op energiezuinigheid en op de bruikbaarheid van het materiaal. Deze eisen hebben vanzelfsprekend grote invloed op toepassing van het bouwmateriaal waarmee je gaat bouwen. Deze moeten voldoen aan de eisen die vastgelegd zijn in het NEN (Nederlandse Norm). Verder wordt er noodzakelijk onderzoek gedaan naar eigenschappen en de bepaling daarvan. Ook wordt er rekening gehouden met geluidsisolatie en hitte bestendigheid i.v.m brandveiligheid.

Aanschaffen van bouwmaterialen

Materialen om mee te bouwen koop je bij bouwmarkten. Je kunt tegenwoordig ook online winkelen en het materiaal snel en makkelijk online bestellen. Materialen die je zoal online kunt bestellen zijn onder anderen;

• betonblokken

• kalkzandsteen

• cellenbetonblokken

• metselstenen

Uiteraard kun je veel meer materialen die je nodig hebt om te bouwen, online bestellen. Wanneer je gaat verbouwen, gaat klussen of bij gaat bouwen, zul je vooraf moeten berekenen welk materiaal je nodig hebt en hoeveel. Bij verschillende bouwmarkten kun je advies vragen en duidelijke informatie over bruikbare materialen. Let bij het bouwen altijd op dat je voldoet aan de bouwvoorschriften. Anders is het zonde van je tijd, energie en materiaal. Je kunt de bouwvoorschriften lezen op de website van de rijksoverheid.

Over ons
Aannemers en de bouw

Mijn naam is Faysel en ik ben de trotse eigenaar van deze blog. Van jongs af aan was ik een echte bouwer en ik wist al vroeg dat ik hier later mijn beroep van wilde maker. Ik ben nu zo'n 5 jaar actief als aannemer en kom daarvoor veel op de bouw. Dit is echt mijn passie en ik vind het belangrijk om hier over te schrijven om zo te kunnen informeren over dit vak. Een vak dat meer belicht mag worden. Ik schrijf over mijn ervaringen in het werkveld als over recente projecten waar ik mee bezig ben als aannemer. Voor alles over aannemers en de bouw ben je hier aan het juiste adres.

Zoeken
Archief