Installatie van een airco

Mijn naam is Faysel en ik ben de trotse eigenaar van deze blog. Van jongs af aan was ik een echte bouwer en ik wist al vroeg dat ik hier later mijn beroep van wilde maker. Ik ben nu zo'n 5 jaar actief als aannemer en kom daarvoor veel op de bouw. Dit is echt mijn passie en ik vind het belangrijk om hier over te schrijven om zo te kunnen informeren over dit vak. Een vak dat meer belicht mag worden. Ik schrijf over mijn ervaringen in het werkveld als over recente projecten waar ik mee bezig ben als aannemer. Voor alles over aannemers en de bouw ben je hier aan het juiste adres.

Installatie van een airco

Installatie van een airco

2 januari 2019
 Categorieën:
aannemers verwarming & airco, Blog


Voordelen van een airco

Nederland kent in de voorjaars – en zomermaanden steeds meer warme en benauwde dagen. Het kan drukkend warm zijn waardoor u eigenlijk aan niets meer toekomt. Veel mensen slapen slecht in hitte en voor ouderen kan het natuurlijk ronduit gevaarlijk zijn. Het ophangen en installeren van een airco zorgt voor verkoeling en verlichting op drukkende zomerdagen. Want wat zal u lekker slapen in uw slaapkamer die perfect op temperatuur is! Het verkoelen van ruimtes zijn echter niet de enige voordelen van het installeren van een airco, nieuwe modellen uitgerust met een warmtepomp zijn ook geschikt voor het verwarmen van een vertrek. Hoe gaat dit verwarmen in zijn werk? Eenvoudig, het koelproces wordt gewoon omgedraaid. De buitenlucht wordt geabsorbeerd, op de juiste temperatuur gebracht en de gewenste ruimte ingeblazen. Het is een energiezuinig proces en dus zeker een groot voordeel. Een andere baat van een airco is dat deze de lucht ontvochtigt. Warmte in Nederland is vaak klam en deze functie zorgt ervoor dat u niet suf wordt. In principe ontvochtigt elke airco, maar voor een optimaal resultaat is het verstandig om erop te letten dat er een specifieke ontvochtigingsfunctie op het apparaat aanwezig is.

Tot slot is uw airco zelfs nog in staat de lucht van stofdeeltjes te zuiveren, voor mensen die allergisch zijn of last hebben van hooikoorts een groot bijkomend voordeel.  Vaste en mobiele airco's  Er is een onderscheid te maken tussen een vast systeem en een mobiele airco. Bij een vaste airco is er weer keuze tussen een ingebouwd systeem of een wand – of plafondmodel. Het voordeel van een inbouw airco is dat deze nauwelijks opvalt in uw interieur en dat deze nauwelijks geluid maakt. Een draagbare airco is ideaal voor als u bijvoorbeeld overdag de woonkamer wilt koelen en 's nachts de slaapkamer.  Waar op te letten bij de airco installatie  Het zelf monteren van een airco is in principe vrij eenvoudig. U begint bij het monteren van de beugels zodat de binnenunit gehangen kan worden. De leidingen, stuurkabel en de condenswaterslang worden door het gat van de binnenunit naar de buitenunit geleid. Wanneer de buitenunit geplaatst is, kunnen deze op elkaar worden aangesloten. Dan moeten buiten alleen nog maar de afdekkingen op de reeds gemonteerde koof en muurkap geplaatst worden en de airco installatie is voltooid. Omdat de inbedrijfstelling van het aircosysteem onder de F-gassen verordening valt, moet dit door een gecertifieerd bedrijf gedaan worden. Indien u niet zo handig bent kunt u er uiteraard ook voor kiezen de gehele montage van het aircosysteem aan derden over te laten. Schakel bijvoorbeeld Jaspers Alectric in. 

Over ons
Aannemers en de bouw

Mijn naam is Faysel en ik ben de trotse eigenaar van deze blog. Van jongs af aan was ik een echte bouwer en ik wist al vroeg dat ik hier later mijn beroep van wilde maker. Ik ben nu zo'n 5 jaar actief als aannemer en kom daarvoor veel op de bouw. Dit is echt mijn passie en ik vind het belangrijk om hier over te schrijven om zo te kunnen informeren over dit vak. Een vak dat meer belicht mag worden. Ik schrijf over mijn ervaringen in het werkveld als over recente projecten waar ik mee bezig ben als aannemer. Voor alles over aannemers en de bouw ben je hier aan het juiste adres.

Zoeken
Archief