[QAD] Aannemersbedrijf inhuren voor betonwerk

Mijn naam is Faysel en ik ben de trotse eigenaar van deze blog. Van jongs af aan was ik een echte bouwer en ik wist al vroeg dat ik hier later mijn beroep van wilde maker. Ik ben nu zo'n 5 jaar actief als aannemer en kom daarvoor veel op de bouw. Dit is echt mijn passie en ik vind het belangrijk om hier over te schrijven om zo te kunnen informeren over dit vak. Een vak dat meer belicht mag worden. Ik schrijf over mijn ervaringen in het werkveld als over recente projecten waar ik mee bezig ben als aannemer. Voor alles over aannemers en de bouw ben je hier aan het juiste adres.

[QAD] Aannemersbedrijf inhuren voor betonwerk

[QAD] Aannemersbedrijf inhuren voor betonwerk

12 januari 2018
 Categorieën:
Bouw & aannemers, Blog


Betonwerk

Een aannemer kan er tegenwoordig niet meer buiten: beton. Er zijn vele toepassingen om betonwerk bij uit te voeren. Het meest wordt betonwerk gebruikt in de ruwbouw, voor woningen en kantoren. Beton bestaat uit cement en een combinatie van zand en grind. Door toevoeging van water zal het cement uitharden en in combinatie met het zand en grind, zal het mengsel uitharden tot een steenachtig materiaal. Betonwerk wordt in de bouw daarom erg veel gebruikt, zodat er onverwoestbare gebouwen mee gebouwd kunnen worden.


De geschiedenis van beton

De historie van beton gaat al erg ver terug. De Romeinen gebruikten erg veel beton voor hun grote bouwwerken. Nog steeds staan er gebouwen en bruggen uit de Romeinse tijd overeind die allemaal gemaakt zijn van beton. Het enige verschil met het huidige beton is dat er als bindmiddel vaak geen zand en grind gebruikt werd, maar kalk of tras. Dit maakte het beton kwetsbaarder dan het beton die nu gebruikt wordt. Het is ook eeuwenlang in onbruik geweest, totdat het halverwege de jaren 1800 weer herontdekt en verbeterd werd. Rond 1845 werd er het zogenaamde bewapende beton uitgevonden, waarmee grote, hoge en stevige gebouwen gebouwd konden worden.


Ingrediënten van beton

Zoals reeds aangegeven, bestaat beton uit cement, water, zand en grind, maar de hoeveelheid van deze producten moet nauwgezet gebeuren om een sterk en kwalitatief goed betonwerk te verkrijgen. Water mag nooit zomaar onbeperkt aan het betonmengsel toegevoegd worden. Hoewel veel water ervoor zorgt dat je beter met het betonmengsel kan werken, zal het beton na droging niet sterk genoeg zijn. Te weinig water is ook niet goed, want dan kan niet alle cement in het mengsel goed uitharden en het beton kan afbrokkelen. Ook de hoeveelheid zand en grind is van belang. Dit mag niet te fijn zijn, want dan moet er weer meer water toegevoegd worden. De juiste samenstelling van zand en grind kan voor een sterk beton zorgen. Soms worden zand en grind vervangen door een ander hulpmiddel, zoals plastificeerders of suiker.


Soorten beton

Het meest gebruikte beton wat bij betonwerk toepast wordt is tegenwoordig gewapend beton. Dit is een combinatie van beton en stalen staven. Gewapend beton is vaak wel kwetsbaarder voor betonrot, doordat de ijzeren staven kunnen gaan roesten. Er is ook voorgespannen beton, wat lijkt op gewapend beton. Het beton is gegoten in een netwerk van staalkabels. Dit wordt in de bouwwereld vaak gebruikt voor vloeren met voorgespannen rasters. Voorgespannen beton heeft meer draagkracht dan gewapend beton. Wat je de laatste jaren steeds meer ziet is gepolijst betonwerk. Dit is vooral een afwerking van beton, waar een glanslaag op beton aangebracht wordt. Zo is beton niet alleen een handig maar ook mooi gebruiksmateriaal.

Ben je op zoek naar een aannemer dat niet alleen kennis heeft van betonwerk maar ook deze kan toepassen in grond-, weg- en waterbouw? Kijk dan eens op de site van Pannekoek GWW BV.

Over ons
Aannemers en de bouw

Mijn naam is Faysel en ik ben de trotse eigenaar van deze blog. Van jongs af aan was ik een echte bouwer en ik wist al vroeg dat ik hier later mijn beroep van wilde maker. Ik ben nu zo'n 5 jaar actief als aannemer en kom daarvoor veel op de bouw. Dit is echt mijn passie en ik vind het belangrijk om hier over te schrijven om zo te kunnen informeren over dit vak. Een vak dat meer belicht mag worden. Ik schrijf over mijn ervaringen in het werkveld als over recente projecten waar ik mee bezig ben als aannemer. Voor alles over aannemers en de bouw ben je hier aan het juiste adres.

Zoeken
Archief