Huis laten bouwen

Mijn naam is Faysel en ik ben de trotse eigenaar van deze blog. Van jongs af aan was ik een echte bouwer en ik wist al vroeg dat ik hier later mijn beroep van wilde maker. Ik ben nu zo'n 5 jaar actief als aannemer en kom daarvoor veel op de bouw. Dit is echt mijn passie en ik vind het belangrijk om hier over te schrijven om zo te kunnen informeren over dit vak. Een vak dat meer belicht mag worden. Ik schrijf over mijn ervaringen in het werkveld als over recente projecten waar ik mee bezig ben als aannemer. Voor alles over aannemers en de bouw ben je hier aan het juiste adres.

Huis laten bouwen

Huis laten bouwen

1 december 2017
 Categorie├źn:
Bouw & aannemers, Blog


Voor veel mensen is het een wens om een keer in hun leven een huis te laten bouwen. Dit kan een huis zijn wat je helemaal zelf ontwerpt, maar het kan ook een huis zijn dat je koopt via een aannemer (projectbouw). Zelf een huis laten bouwen is erg leuk. Je kan het huis helemaal laten bouwen zoals jij het wilt. Het voldoet dan helemaal aan jouw wensen.


Projectbouw

In Nederland is projectbouw iets wat veel voorkomt. De woningen worden dan ontworpen en vaak zitten er in een project twee of drie verschillende woningen waaruit je dan kunt kiezen. Van deze woningen worden er dan in een keer gelijk een aantal gebouwd. Het is dus een groot project. Als jij zo'n woning gekocht hebt, staat in grote lijnen vast hoe de woning er uit komt te zien. De woningen moeten tenslotte allemaal bij elkaar passen en op elkaar lijken. Je kunt wel aangeven of je bijvoorbeeld de keuken aan de voorkant of achterkant van de woning wilt hebben. Tevens zijn er heel veel andere zaken die je aan kunt geven (meerwerk), voorbeelden hiervan zijn stopcontacten op een andere plaats plaatsen, binnenmuur verplaatsen, buitenkraan plaatsen, etc. Ook kan je zelf jouw keuken, toilet en badkamer uitzoeken. Vaak is er door de aannemer al een keuken, toilet en badkamer uitgezocht. Deze kan je ook kiezen, maar als je liever iets anders wilt, dan is dat ook mogelijk (tegen meerprijs). Je kunt de woning dus maken zoals jij wilt. 


Zelf ontwerpen

Als je liever een unieke woning wilt, dan kan je er voor kiezen om een bouwkavel te kopen. Vaak mag je niet elk soort woning zo maar plaatsen op een bouwkavel. Vaak zijn er wel regels. Zo kan het bijvoorbeeld vastliggen dat er op een bepaalde kavel een woning in kubistische vorm gebouwd moet worden. Je mag de woning dan wel ontwerpen, maar hij moet kubistisch zijn. Je kan dan wel zelf bepalen hoeveel woonlagen jij wilt hebben, hoe groot het raam de voorkant van de woning moet zijn, wil je wel of geen garage, zo ja, moet dit dan een enkele of dubbele garage zijn en moet deze onder de woning komen of er naast, etc. Ook voor de indeling binnen ben jij helemaal vrij.

Je kan echt alles zelf bepalen. Uiteraard moet het wel bouwtechnisch verantwoord zijn. Jouw ontwerp moet dus echt gemaakt zijn door een ontwerper en deze moet goed gekeurd worden voordat je daadwerkelijk met de bouw kan beginnen. Als je een woning van een project koopt, dan wordt de woning gebouwd door de aannemer. Je hebt daar geen omkijken naar. Als je zelf een woning ontwerpt, moet je zelf een aannemer zoeken die de hele bouw begeleidt. Het is ook mogelijk dat je zelf alles in de gaten houdt en voor elke klus iemand anders inhuurt. Het is dus veel werk, maar je hebt het wel helemaal zelf in de hand. Op deze manier kan je echt jouw droomhuis bouwen. Veel succes!

Benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij een huis laten ontwerpen en bouwen? Kijk dan op Roscobouw voor Tilburg e.o.

Over ons
Aannemers en de bouw

Mijn naam is Faysel en ik ben de trotse eigenaar van deze blog. Van jongs af aan was ik een echte bouwer en ik wist al vroeg dat ik hier later mijn beroep van wilde maker. Ik ben nu zo'n 5 jaar actief als aannemer en kom daarvoor veel op de bouw. Dit is echt mijn passie en ik vind het belangrijk om hier over te schrijven om zo te kunnen informeren over dit vak. Een vak dat meer belicht mag worden. Ik schrijf over mijn ervaringen in het werkveld als over recente projecten waar ik mee bezig ben als aannemer. Voor alles over aannemers en de bouw ben je hier aan het juiste adres.

Zoeken
Archief